KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Lidovci z pardubického okresu si zvolili nové vedení

Lidovci z pardubického okresu si zvolili nové vedení

Přidáno 12. 3. 2019
Pardubice - V pátek 8.3.2019 bilancovalo více než čtyřicet křesťanských demokratů
pardubického okresu na okresní konferenci (dále OK) uplynulé dvouleté období.

V průběhu jednání pozdravili delegáty kandidáti na předsedu KDU-ČSL poslanec za Pardubický kraj Mgr. Marek Výborný a předseda poslaneckého klubu Ing. Jan Bartošek. Hlavně o evropských tématech mluvili europoslanci a zároveň kandidáti pro volby do Evropského parlamentu za KDU-ČSL Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský a Ing. Michaela Šojdrová. Zásadní projev týkající se hlavně krajské politiky přednesl vicehejtman Pardubického kraje Ing. Roman Línek, MBA.

Tato konference byla zároveň volební. Předsedou okresní organizace byl opět v tajné volbě zvolen MUDr. Vít Ulrych, 1. místopředsedou Ing. Miloš Horák z Dolní Rovně, dalšími zvolenými místopředsedy jsou Ing. František Weisbauer a Ing. Petr Netolický z Pardubic a Ing. Martin Srazil ze Sezemic, dále bylo zvoleno dalších 12 členů okresního výboru. OK zvolila delegáty celostátního sjezdu KDU-ČSL, který se bude konat 29. - 30. března 2019 v Brně.

OK navrhla Marka Výborného na předsedu KDU-ČSL, Romana Línka na předsedu krajského výboru KDU-ČSL a Víta Ulrycha do širšího vedení KDU-ČSL - celostátního výboru. OK řešila neudržitelnou situaci ve financování sociálních služeb a usnesením požádala vrcholné orgány KDU-ČSL, kluby poslanců a senátorů za KDU-ČSL, aby iniciovaly systematické řešení nestability sociálního sektoru a trvaly na tom, aby finanční prostředky na zvýšení mezd pracovníků v sociálních službách (včetně neziskových organizací), které vláda nařídila, byly hrazeny ze státního rozpočtu, a to bez prodlení.

„Děkuji za důvěru všem členům a delegátům z naší okresní organizace Pardubice, je pro mě zavazující. Těší mě výsledky naší strany v posledních komunálních volbách v obcích okresu Pardubice, které byly nejlepší za poslední roky. Ve svém třetím dvouletém období ve funkci okresního předsedy se chci soustředit na rozšíření a omlazení naší členské základny, “ uvedl staronový předseda okresní organizace a současný radní města Pardubic Vít Ulrych.