KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Novým předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL se stal Marek Výborný

Novým předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL se stal Marek Výborný

Přidáno 12. 10. 2021
KDU-ČSL
Nový poslanecký klub lidovců se poprvé sešel na své ustavující schůzi v úterý 12. 10. 2021, jeho předsedou byl jednohlasně zvolen Marek Výborný, který se svým zvolením zároveň stal i členem předsednictva KDU-ČSL.

Současně byli zvoleni i místopředsedové Vít Kaňkovský, Jiří Navrátil a Marie Jílková. „Vážím si důvěry svých nových kolegyň a kolegů a těším se na naši budoucí spolupráci. Náš klub se o víkendu rozrostl z deseti na 23 členů, což je nejvíce zvolených poslanců v historii naší strany. O to větší závazek vůči voličům cítím a budu dělat všechno pro to, abychom jako klub KDU-ČSL zůstali sociálním svědomím celé koalice. Těším se také na spolupráci s novými kolegy, Marie Jílková, Vít Kaňkovský a Jiří Navrátil budou v nastupujícím volebním období místopředsedové klubu,“ konstatoval vzápětí po svém zvolení Marek Výborný a dodal, že pro další čtyři roky vnímá jako důležité následující cíle.

„Srozumitelně hájit programové body křesťanskodemokratické lidovecké politiky, podporu rodin a rodičů, péči o krajinu a životní prostředí stejně jako důraz na kvalitní vzdělávání. A dále tvořit jednotný tým koalice SPOLU. SPOLU jsme vyhráli volby a program SPOLU budeme také společně hájit ve Sněmovně, i proto se těším na úzkou spolupráci se Zbyňkem Stanjurou (ODS) a Janem Jakobem (TOP 09). Zcela jistě počítáme s pravidelným společným jednáním všech tří poslaneckých klubů,“ dodal Výborný.